Recreo Naprapati

Om mig

kim-1

Ända sedan första fotbollsskadan som 16-åring har jag vetat att jag ville jobba med behandling och rehabilitering av människors fysik. Jag sökte in till Naprapathögskolan där jag fick 5 år av teori och praktik som gav mig en bra grund till att jobba med det som alltid varit mitt mål.

Sedan 2010, då jag gick ut Naprapathögskolan, har jag vidareutvecklat mina kompetenser med olika kurser och utbildningar som gett mig fördjupade kunskap och erfarenhet. Den vidareutbildning som betytt mest för mig är Neurofunctional Accupuncture vid McMaster University i Kanada. Denna metod är unik på den skandinaviska marknaden inom manuell medicin. 2016 erhöll jag titeln Certified Sportmedicine Therapist från Sektionen för idrottsmedicin, Svenska Naprapatförbundet. Titeln ges till terapeuter som har relevant vidareutbildning och erfarenhet inom idrottsmedicin.

Under 4 år kombinerade jag mitt jobb som naprapat och fystränare i AIK innebandy med arbete på olika kliniker, främst Optimal Fysik och Naprapatlandslaget Drammen i Norge. Hösten 2013 flyttade jag till min nuvarande lokal på Metropolis Gym i centrala Stockholm. Sedan dess har jag varit anlitat som konsult för fotbollsklubberna IFK Stocksund och FC Djursholm, samt det Svenska längdskidlandslaget, där jag bland annat jobbat på olika läger, värsldscup och Tour de Ski.

Recreo Naprapati

Recreo Naprapati bildades för att du som kontorsarbetare, löpare, äventyrare, kroppsarbetare, idrottare, anfallare i korplaget eller back i kompisgängets innebandylag ska ha en vardag utan smärtor och rätt förutsättningar för att nå dina mål, vad de än må vara!

Jag är inte här för att ge dig en quick-fix eller ett lyckopiller, jag är här för att ge dig den bästa lösningen på ditt problem genom min kompetens och kontakter. Kan jag även ge dig lite glädje och inspiration på vägen mot dina mål har jag också uppnått mitt mål!

Vision

Min vision är att erbjuda den bästa manuella behandlingen, den bästa långsiktiga lösningen och ge varje individ en värdefull erfarenhet.

Personuppgiftspolicy

Vi värnar om din integritet i enlighet med gällande lagar och förordningar. Vi samlar inte in fler personuppgifter än vad som bedöms nödvändigt för ändamålet. Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna fullgöra vårt åtagande att föra en patientjournal enligt patientdatalagen och för att vi ska kunna följa kravet på tillgänglighet till personuppgifter i vården av en patient. Kontaktuppgifter kan användas för uppföljningar av vården efter en intresseavvägning. Uppgifter om din hälsa hanteras i enlighet med patientdatalagens höga krav på sekretess.
Viktigt att veta: Känslig information såsom hälsouppgifter bör inte kommuniceras via E-post. Vi säljer inte dina uppgifter vidare. Om vi behöver dela dina uppgifter med en tjänsteleverantör styrs detta av ett avtal där de endast får användas av dem för att fullgöra sina uppgifter och din information hålls konfidentiell. Du har rätt att när som helst få ut all den information som finns registrerad om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade och vissa uppgifter raderade om lagen så tillåter. Vi håller en hög säkerhetsnivå för att skydda dina uppgifter så att de inte ska försvinna, ändras eller utsättas för obehörig åtkomst.


Rekommendationer


With the Kalmar Ironman only 6 weeks away I experienced a significate groin, thigh, and knee injury. This period was at the start of the peak training schedule which put my Ironman dreams in doubt. Kim worked with me from the injury onset to identify the cause, develop a proper treatment and provided motivation to overcome this difficult obstacle. Throughout the treatment Kim was just as focused on my goals as I was. The conclusion was a successful Ironman finish with no pain in the groin, thigh or knee.

I would strongly recommend Kim Rørvik to any athlete, from 5km runner to Ironman. /Ryan EllisonNär jag stukade foten allvarligt två veckor före Nordiska mästerskapen i Brasiljansk jiu-jitsu träffade jag Kim. Kim räddade tävlingen och har fått min fot att vara tillbaka på samma nivå som innan skadan. Tog faktiskt brons trots att vi bara tre dagar innan tävlingen var osäkra på om jag skulle kunna ställa upp. Det som verkligen har imponerat mig när det gäller Kim är att vi har börjat jobba med problem jag har haft i 15 år efter en ridolycka. Vet inte hur många läkare och terapeuter jag träffat utan framgång men nu har min vardag blivit så mycket bättre med ökad funktion men framförallt minskad smärta.

Jag kan med gott samvete rekommendera Kim Rørvik till alla som söker en erfaren och väldigt duktig terapeut. Oavsett om det gäller akuta skador eller något man har haft med sig länge. /Susanna ÅkerlindhSedan 2009 har jag hållit på med långmarscher och vandringar av den längre varianten men för 2 år sedan började jag få knäproblem och det var då jag kom i kontakt med Kim. Hans proffsiga sätt att scanna igenom kroppen och lyssna på hur jag upplever smärtan och sedan utföra sin behandling gör att jag i dagsläget känner mig i superbra form.Förra hösten vandrade jag de sista 21 milen på Camino Francés i Spanien och hade inga känningar i knäna.

Förutom mina vandringar tränar jag yoga, tai chi mm och jag märker att jag blivit betydligt rörligare sedan jag började gå regelbundet till Kim så det kommer jag absolut att fortsätta med. /Nina EkströmDagens elitinnebandy ställer extremt tuffa krav på din fysiska status, matcherna är idag tuffare och snabbare än någonsin och spelarna är bättre förberedda, det gäller nationellt såväl som internationellt. Att hålla sig på den absoluta världstoppen innebandymässigt och samtidigt få till den civila vardagen med familj, arbete, kost och återhämtning är en fantastisk utmaning. Men för att kunna anta utmaningen och framför allt hantera den på absolut bästa sätt behöver du en omgivning av världsklass. Kim Rörvik är en del av den omgivningen, han har konsulterat mig både träningsmässigt och rehabiliteringsmässigt under karriären, något som har hjälpt mig att komma tillbaka från både akuta skador, belastningsskador men framför allt givit mig träningsverktyg som jag har nytta av nu och i framtiden och som starkt bidragit till att jag fortfarande utvecklas vid 32 års ålder. Karl-Johan IraeusI mitt arbete som cirkusartist/akrobat händer det att jag drar på mig en del mindre och även större skador. Under åren har jag besökt många, men aldrig varit så nöjd som hos Kim då han i tid och otid hjälpt mig tillbaks på kort varsel när det verkligen har gällt. Hans tips, råd och kunnighet gör att det är till honom jag ständigt återkommer.

Att han även är en ödmjuk och sympatisk person får man som en bonus! /Oscar KarlssonFrån att knappt ha kunnat springa för ett år sedan pga knäproblem bl.a. har jag nu i augusti genomfört ett trail lopp på 14 km i Jämtlandsfjällen. Jag kunde genomföra detta med hjälp av Kims behandlingar och rehab- och styrketräningsövningar som hemläxa efter varje behandling. Med detta i kombination med att delta i löpargrupp och gå på idrottsmassage, är jag i mitt livs form vid 54 års ålder.

Kims förmåga att se till helheten och kombinera dom tre sakerna och hans upplägg i samråd med mig är ett framgångskoncept för mig som gör att min kropp håller över tid! /Carina Svarvar


404