Manuell naprapatisk behandling

vid skador och smärtor

Idrottsskador, spänningshuvudvärk, rygg- och nacksmärtor är några av sakerna där manuell behandling kan hjälpa dig att bli fri från smärta och återfå din rörelse snabbt, effektivt och utan piller. Teknikerna vi använder är mobilisering och manipulation av leder, akupunktur (västerländsk), massage och triggerpunktsbehandling (behandling av muskelspänningar) Vi hjälper dig också att få rätt hjälp om det är så att smärtorna inte primärt kommer från musklerna eller lederna.

På Recreo jobbar vi på följande sätt

1.Undersökning och historik.

Syftet med undersökningen är tvådelat. Det första är att ställa en korrekt diagnos på vad det är som smärtar. Det andra är att ställa en funktionell diagnos, det vill säga, varför har smärtan uppkommit. Väldigt ofta uppkommer symptom på ett ställe för att något annat inte funkar, eller som Karel Lewit, en tjeckisk rehabexpert och läkare, säger; ”The one who treats the site of pain is often lost”


2.Manuell behandling.

Naprapaten kombinerar olika behandlingsmetoder som mobilisering och manipulation, ledspecifika behandlingstekniker som ofta samspelar med mjukdelsbehandling så som bindvävsteknik, stretching och massage. I tillägg använder Recreo Naprapati Neurofunctional Acupuncture®.

3.Hemövningar.

För att förstärka och bibehålla behandlingens effekt är det viktigt att patienten själv får specifika övningar att jobba med. Övningarna är oftast enkla och kräver minimalt med utrustning. Detta så man kan göra det tillräckligt ofta för att skapa en förändring. För att förstärka och bibehålla behandlingens effekt är det viktigt att patienten själv får specifika övningar att jobba med. Övningarna är oftast enkla och kräver minimalt med utrustning. Detta så man kan göra det tillräckligt ofta för att skapa en förändring.
404