Löpanalys

för en bättre och stabilare teknik.

Det finns ett effektivt sätt att springa på, får du ont när du springer finns det något i din löpteknik som gör att du av någon anledning belastar den strukturen som ger symptom. Det är inte alls säkert att det är där smärtan uppstår som är orsakar löpskadan. Med hjälp av videoanalys kan vi enkelt identifiera, korrigera och effektivisera din löpteknik så du kan löpa utan smärtor. Kombineras oftast med manuell behandling och rehabilitering om man har råkat ut för en löparskada.


Syftet med löpanalysen är tvådelat.

1.Genomgång.

Dels vill vi att du får en överblick över vad som är rätt och effektiv teknik. Det handlar som hållning, tyngdpunkten, fotisättning, rörlighet och stabilitet. Som med vilken idrott som helst är det viktigt att känna till tekniken och ha verktyg i form av övningar så man kan förbättra tekniken. Tyvärr så är det inte så att vi ”bara kan springa”. Men vi kan lära oss!

2.Löpanalys.

Varför har du fått ont i ditt knä, eller varför har du ont i hälsenan på ditt vänstra ben och inte ditt högra? Vi tar reda på vad det är i tekniken som orsakar smärtan, och hjälper dig ta reda på vad dina förutsättningar är. Vi är alla olika, och några av oss behöver mer tid och insats för att klara av till exempel Midnattsloppet. Det är bra att veta på förhand, så man inte ger sig på något och åker på en skada, utan att man till exempel börjar förberedelserna lite tidigare eller justerar tidsmålet.img-4


img-3

404